top of page
  • Снимка на автора102 ОУ

3а клас при 102 ОУ „Панайот Волов“ се включи в инициативата „Училище за авиация“

Учениците от 3а клас при 102 ОУ „Панайот Волов“ се включиха в инициативата на Столичния аеропорт „Училище за авиация“.

Образователната програма се проведе в Клуба на авиацията, Терминал 1. Лектори бяха г-жа Десислава Груева – експерт, връзки с обществеността, дирекция „МДК“ на „СОФ Кънект“ АД и г-н Ростислав Бъчваров – бивш дългогодишен служител на летище София. По забавен и интересен начин те разказаха за летището и хората, които го обслужват. Учениците се запознаха с любопитни факти, свързани с дължината на пистите, броя на лампите, които ги осветяват, както и традицията при откриване на нова линия. Третокласниците бяха впечатлени от големия брой хора с различни професии, ангажирани с дейности за осигуряване на ред, сигурност и безопасност на Софийското летище. Изненадаха се и от оранжевия цвят на „черната кутия“. Също така, научиха какви качества трябва да притежава бъдещия пилот.

Учениците изнесоха кратка програма, свързана с името на Панайот Волов – патрон на 102 училище, и предстоящото честване на 147 години от Априлското въстание.

Малките стюардеси и пилоти получиха дипломи и подаръци за своето участие в инициативата „Училище за авиация“.0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Родителска среща за 1 клас

Уважаеми родители, родителската среща за учениците от 1. клас ще се проведе на 04.09.2024 г. (сряда) от 17:30 ч.

Comments


bottom of page