top of page
  • Снимка на автора102 ОУ

19 ноември 2017г. – Световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортни произшествия

Актуализирано: 28.01.2018 г.

С резолюция на Общото събрание на Организацията на обединените нации от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември е определена като Световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия. На този ден се отдава почит на жертвите и техните семейства и се работи за повишаване на обществената отговорност за спазване на правилата за движение по пътищата.

Учителите и възпитателите от вторите класове в 102 ОУ „П. Волов” решиха седмицата от 13 до 17 ноември 2017г. да се посвети на работата с учениците по превенция на пътнотранспортните произшествия.

На 13.11.2017г. се проведе викторина на тема „Без oпасност на пътя”, която целеше да се осъзнае от учениците споделената отговорност при движението на пътя и да се преосмисли ценността на човешкия живот.

На 14.11.2017г. се подготви изложба от картини „Намали скоростта, спаси дете!”, чието основно послание беше пътищата да станат безопасни за всички. В своите картини децата изразиха благодарността си към спасителите,  лекарите и другите екипи, които ежедневно се борят за спасяването на хората, пострадали при пътнотранспортни произшествия.


На 15.11.2017г. учениците показаха своите знания и умения за преминаване през оживено кръстовище, правилно движение по тротоара, пресичане на пътя с колело и др.

На 17.11.2017г. в края на „Заниманията по интереси” жертвите от пътнотранспортни произшествия бяха почетени с едноминутно мълчание.
0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page