top of page
  • Снимка на автора102 ОУ

Открит урок в БНР

На 07.12.2018г. отидохме в БНР по покана на г-н Петьо Костадинов, който е музикант в Оркестъра за народна музика на БНР и свири на гайда. Той е и корепетитор в 102 ОУ „Панайот Волов“.

Представен ни беше открит урок, на който подробно бяха показани типично български народни инструменти. Всеки от музикантите разказа интересна история за инструмента си и обясни как се свири на него. Слушахме народна музика, в която всеки от представените инструменти беше главен герой.

След края на урока диригентът на Оркестъра за народна музика на БНР – г-н Димитър Христов задава въпроси, на които далите верен отговор получиха награди. Ученичката Вая Иванова от 3.б клас получи компакт диск на „Радио деца“ за правилен отговор на въпроса: „През коя година е създаден Оркестърът за народна музика“.

В края на гостуването ни всички деца и учители се хванаха на хоро, снимаха се и лично благодариха на г-н Петьо Костадинов за уникалната покана, която ни позволи да се докоснем до таланта и любовта към музиката на целия оркестър. Благодарим!


0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page