top of page
  • Снимка на автора102 ОУ

Посланикът на Република Хърватия на посещение в 102 ОУ „Панайот Волов“

Във връзка с изграденото сътрудничество между 102 Основно училище „Панайот Волов“ и Посолството на Репубика Хърватия на 22.05.2019 г. на посещение в училището беше посланикът на Република Хърватия в Република България – Нейно Превъзходителство Лйерка Алайбег.

По стара българска традиция с хляб и сол тя беше посрещната от директора на училището госпожа Румяна Здравкова, учители и ученици. Гости на събитието бяха госпожа Христина Янкова – председател на Културно-просветно дружество на хърватите в България, госпожа Анита Игнатова, Началник отдел, и госпожа Михаела Ганчева, ст. експерт, - отдел Образование, култура, спорт, социални дейности и европейски проекти към район Надежда, Столична община. Те имаха възможност да присъстват на открит урок по хърватски език, подготвен от младия преподавател в 102 ОУ Стоян Николаев.

Нейно Превъзходителство остана очарована от топлото посрещане, организирано от домакините. Госпожа Алайбег беше възхитена и от знанията на учениците, демонстрирани по време на открития урок. От своя страна, нашите възпитаници от 2а, 2б, 3а и 3б клас, изучаващи хърватски език, поздравиха гостите с обичана хърватска песен и стихотворения от хърватски автори. Учениците получиха грамоти за отлично представяне в обучението по хърватски език лично от посланика на Република Хърватия Нейно Превъзходителство Лийерка Алайбег.


0 коментара

Comentarios


bottom of page